Biztos alapok?

Mindennapi működés

Stabil alap, amire építhet a gyorsan változó piaci környezetben.

Munkaerő tervezése

A szervezet számára kiemelkedő jelentőségű a hozzáértő, elkötelezett munkaerő a megfelelő helyen és a megfelelő időben. A munkaerő tervezésével lehetővé válik a szervezet rövid- és hosszútávú igényeit támogató folyamatok megalapozása.

Kiválasztás

A kiválasztási folyamat magában foglalja a toborzási stratégia megalkotását, a munkaköri profil elkészítését, a hirdetést, az önéletrajzok előválogatását, a referenciák ellenőrzését, interjúztatást és a jelöltek tesztelését az egyeztetett szempontok alapján.

Bérrendszer

A munkaköri hierarchiára, a grade-ekre építve konzisztens és transzparens bérrendszer kidolgozása, mely része a vállalati javadalmazás menedzsmentnek.

Juttatások

Kialakítjuk, meglévő rendszerek esetében átvilágítjuk a cég juttatási rendszerét, mindent, amit a béren felül a munkatárs részére biztosít a cég, akár fix juttatási elemként, akár cafeteria rendszer keretében. A költséghatékony megoldás mellett fontos szempontként kezeljük a dolgozói elégedettséget és a piachoz való felzárkózást.

Teljesítményértékelés

Komplex folyamat, mely során a munkatársak teljesítményét értékeljük annak érdekében, hogy egyéni teljesítményükről visszajelzést kapjanak. Szorosan összefügg az ösztönző rendszerrel és a képzés-fejlesztéssel; információt biztosít az előléptetéshez és az utánpótlástervezéshez. A szervezet által megfogalmazott kompetenciákra, az elvárt magatartás- és viselkedésmintákra épül. Vezetők esetében a 360 fokos teljesítményértékelést javasoljuk, mely során az ön- és vezetői értékelés mellett a szervezeti hierarchia további szintjei is bevonásra kerülnek az értékelésbe, úgy mint a beosztotti és egyenrangú munkatársi szint.